Drie tips voor meer privacy in de slaapkamer

 

Ben je op zoek naar een manier om meer privacy in je slaapkamer te creëren? Een van de beste manieren waarop je dit kunt doen is door goede raamdecoratie te kiezen. Hierbij heb je de keuze uit meerdere soorten. Wat dacht je van houten lamellen op maat voor in de slaapkamer of mooie rolgordijnen? Er is voor ieder wat wils. Weten hoe je optimale privacy in de slaapkamer regelt? Hier vind je drie handige tips en wordt het nog eenvoudiger om een goede keuze te maken. 

Tip 1: Sfeer en privacy

Bekijk, voordat je een keuze maakt, eerst naar wat je mooi vindt, maar ook naar welke wensen jij hebt als het gaat om raamdecoratie en wat goed bij jouw woonstijl past. Hier vind je een overzicht van verschillende woonstijlen en type raamdecoratie die hierbij passen:

  • Landelijk: eiken houten shutters en mooie vouwgordijnen bieden de gedroomde look die je met een landelijk interieur wilt uitstralen.
  • Industrieel: een stoere en industriële look creëer je met houten of aluminium jaloezieën, maar ook met gordijnen in kleuren als grijs en zwart.  
  • Romantisch: kies bij een romantisch interieur voor zachte stoffen, kant of ruches aan de randen. Dessins van bloemen of andere elegante patronen passen ook perfect in de slaapkamer.
  • Klassiek: kies voor gordijnen met zware stoffen, leer, zijde en fluweel. Bij een klassieke woonstijl zijn er volop mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie. 

Tip 2: Kies verduisterende rolgordijnen

Een van de beste manieren om privacy te creëren in de slaapkamer is met de aanschaf van verduisterende gordijnen. Rolgordijnen als raamdecoratie zijn niet meer weg te denken uit ons interieur. De functionaliteit en look van rolgordijnen worden dan ook alom geapprecieerd. Er zijn verschillende soorten rolgordijnen waar je uit kunt kiezen: de verduisterende variant is zeer populair voor de slaapkamer. Deze bieden niet alleen optimale privacy, maar werken daarnaast ook isolerend. Ze houden warmte en kou buiten.

Tip 3: Laat je online inspireren

Je kunt alle kanten op als het gaat om raamdecoratie. Het is dan wel zo prettig om wat inspiratie op te doen en te kijken naar de mogelijkheden die jij hebt. Bij Inhuisplaza.be ben je verzekerd van eindeloze inspiratie. Ook ontdek je hoe je van jouw slaapkamer een gezellig en propere ruimte maakt waar je altijd privacy hebt. Het toepassen van de juiste raamdecoratie maakt dit mogelijk. Online bekijk je alle opties en bestel je heel eenvoudig en snel goede raamdecoratie online!